Има огромна разлика между фабрично грундираното платно и ръчно нанесеният класически грунд, с който обработваме нашите  платна. След нанасянето на всеки слой се изчаква неговото изсъхване, преди да се положи следващия. Нанасят се два слоя туткален разтвор, който изолира платното. Следва грундирането, на три или четири слоя, като при този процес, е необходимо да се шлайфа долния слой, за да стане грунда равномерен и да се изгладят малките възелчета или влакънца от лененото платно.
Грундът съдържа туткален разтвор, утаена креда, ленено масло, цинквайс, винервайс яйчена емулсия и пластификатори. Осигурява отлично свързване на боята с платното, създава усещане за контрол и удоволствие по време на рисуването. Грундираното по този начин платно почти не се влияе от температурните разлики и атмосферните условия. Освен това то придобива свойствата на полупостния грунд, който осигурява най-добро сцепление и срастване на боята с грунда. Това е голямо преимущество пред фабрично грундираните със синтетичен акрилен грунд платна, където връзката между основата и боята почти липсва. Това води до напукване  или олющване на живописния слой.  

platna-za-risuvane

Предлагаме и богата гама от платна за рисуване, можем да Ви помогнем с избор, техники за изпъване, съхранение и грундиране. Можете да закупите от нас, както готови платна за рисуване, така и само платно на ролка или на квадратен метър. Може да закупите нашите платна за рисуване и на място във фирменият ни магазин: Весконти-М - Всичко за вашите картини

Адрес: гр.София, бул."Александър Стамболийски" 235

Работно време:
Понеделник - Петък 10:00 - 19:00ч.
Събота 10:00 -17:00ч.
Почивен ден - Неделя