• Платна за рисуване Read More
 • Придайте завършеност на вашата картина по най-добрия начин. Read More
 • Дървени профили Read More
 • Пластмасови профили Read More
 • Платна за рисуване Read More
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Весконти-М - Всичко за вашите картини

1

Весконти-М

Предлагаме богат избор от форматни рамки, както и изработване на рамки по индивидуални  размери на клиента.Използваме висококачествени профили от дърво, пластмаса и алуминий и пр. Можете да направите своя избор като разгледате нашия он-лайн магазин или на място в шоурума ни на бул."Александър Стамболийски" 235 в гр. София. Предлагаме продажба на едро на профили и готови рамки.

Всичко за Вашите картини

Рамкиране на художествени произведения

Предлагаме богат избор от форматни рамки, както и изработване на рамки по индивидуални размери на клиента.

Рамки за картини
Паспарту

Богатата гама от паспарту и идеи за декоративни отвори можете да разгледате в нашия он-лайн магазин.

Паспарту
Стъкло

Предлагаме два вида – прозрачно 2 мм и антирефлексно 2 мм., огледало и плексиглас

Стъкло
ramkirane
 • image
 • image
 • image

Качествен завършек на вашата картина

Предлагаме Ви възможността да изберете рамки за картини от колекция с над 500 модела, от дърво, метал и различни видове пластмаси.
Във всеки един момент, можем да Ви дадем съвет или консултация, ако имате нужда. Ще Ви осигурим спокойствие и творческа атмосфера в просторните ни шоуруми, за да можете да направите своя избор и да придадете качествен завършек на Вашето произведение.

Добавете нюанс на Вашето произведение

Поддържаме наличност от над 150 модела картонено паспарту в оптимално подбрана цветова гама и с различни по вид и текстура, с едноцветна, многоцветна или многослойна сърцевина.
Във всеки един момент, можем да Ви дадем съвет или консултация, ако имате нужда. Ще Ви осигурим спокойствие и творческа атмосфера в просторните ни шоуруми, за да можете да направите своя правилен избор и да добавите нюанс на Вашето произведение.

Перфектно представяне на Вашето произведение

Предлагаме Ви – прозрачно 2 мм и антирефлексно 2 мм. стъкло. Антирефлексното стъкло подобрява видимостта, а също и предотвратява появата на отблясъци.Във всеки един момент, можем да Ви дадем съвет или консултация, ако имате нужда.
Ще Ви осигурим спокойствие и творческа атмосфера, за да можете да направите своят правилен избор и да представите Вашето произведение.

История на рамкирането

Историята за  рамкиране на творбите от  изобразителното изкуство е толкова стара и дълга, колкото стара и дълга е и историята на самото изкуство. Още древните художници са усещали потребност да отделят сътворената от тях художествена реалност от реалността на битието със своеобразен портал, който да въвежда зрителят от действителността към вълшебния свят на изкуството. Първо образи  на истинските рамки са били фризовете рисувани около стенописите на самата стена. Своеобразни рамки са били богато орнаментираните олтари в църквите, които са обрамчвали иконите. За истински разцвет на рамкираното изкуство можем да говорим, обаче едва през Ренесанса, когато изображенията напускат стените  по храмовете и навлизат в битието на хората във вид на картини. Откриването на маслената живопис дава възможност да се създават ефектни, блестящи и огромни картини, които са изисквали също такива рамки. Изкуството на рамката в съзвучие с изобразителното изкуство търпи огромно развитие и достига до смайващи постижения,като се има в предвид, че са липсвали сегашните технологии и оборудване.

Как да рамкираме и как да изберем подходяща рамка за нашата картина?

Необходимо е да съобразим, каква е техниката, с която е рисувана картината. Ако е платно или фазер, рисувано с маслени бои, трябва да знаем, че е има възможност да се ползва само рамка или с комбинация от паспарту (дървено или PVC).

Избери рамка

Правилен избор на осветление за произведения на изкуството.

Светлината е изключително важна за въздействието на картините. За тази цел, често се използват „лунички" или малки халогенни лампи, подредени в редица. Те трябва да са разположени на подходящо разстояние от стената, за да не заслепяват стоящите под тях.

Избери осветление

Предпазване на картините от средата и външни въздействия

Произведенията (картини, гоблени, принтове, инсталации и др.), предпазени със стъкло, не се нуждаят от специална поддръжка. Достатъчно е да се грижите за стъклото, като внимавате да не почиствате с агресивни препарати и техники.

Избери стъкло

Весконти-М Новини

Новини

Весконти-М всичко за вашите картини